15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialUn fermier german este judecat pentru moartea unui angajat român

Un fermier german este judecat pentru moartea unui angajat român

Lucrătorul român a murit în urma insolaţiei suferite în vara anului 2014.

Inculpatul Joerg D., în vârstă de 48 de ani, a negat că ar fi vinovat şi a respins acuzaţiile, în prima zi din cele trei ale audierilor.

Procurorii au descris evenimentele din iunie 2014, când românul Petru B., de 32 de ani, şi cumnatul său au fost obligaţi să încarce baloţi grei de paie sub un soare arzător, pe o temperatură de 31 grade Celsius şi fără nicio adiere de vânt.

Românii au încărcat între 800 şi 900 de baloţi de paie, de câte 20 kg fiecare, muncind 10 ore pe zi pentru fermierul german, care le-a refuzat pauze şi accesul la apă, au spus procurorii.

În ziua următoare, Petru B., care se plânsese de probleme de sănătate, s-a prăbuşit pe câmp, a intrat în comă şi a decedat la spital după două săptămâni şi jumătate, din cauza unei insuficienţe multiple de organe.

Inculpatul a negat cele relatate de procurori, declarând că i-a tratat corect pe muncitori, care au avut acces la apă şi au putut lua pauze de odihnă.

Fermierul a mai afirmat că problemele cu inima ale victimei nu i-au fost clare întrucât aceasta nu vorbea limba germană.

Audierea de vineri a fost cea de-a doua în acest caz. Prima audiere, în urmă cu un an, a fost întreruptă din cauza decesului subit al avocatului fermierului, judecătorul fiind obligat să convoace un nou proces.

Familia victimei s-a constituit parte civilă la proces.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă