11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialUn copil de 11 luni a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor...

Un copil de 11 luni a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 41

“Cel de-al 41-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 11 luni, nevaccinat, din jud. Prahova.Un al 42-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare (jud. Bacău)”, informează INSP.

Potrivit sursei citate, în săptămâna 12.03 – 16.03.2018 au fost raportate încă 189 de cazuri nou confirmate în 16 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă, în România, raportate până la dată de 16.03.2018 este peste 11 300, din care 41 de decese.

Cele mai multe cazuri, peste 4.200, sunt înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, majoritatea nefiina imunizaţi cu nicio doză de vaccin.

În urmă cu o lună, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat că, lunar, aproximativ 20.000 de părinţi refuză să îşi vaccineze copii.

“În aceste condiţii, cred că liberul arbitru nu ar trebui să funcţioneze, când este vorba de sănătatea copiilor şi o spun cu foarte mare responsabilitate. Cazurile cresc exponenţial. În ultima lună, am avut 64 de cazuri noi. Lucrurile vor evolua negativ din acest punct de vedere. Cred că nu mai putem să aşteptăm. Va trebui să avem o campanie pro-vaccinare, producătorii vor trebui să aibă campanii prin care să spună cât de benefică este vaccinarea şi că aceste vaccinuri nu au efecte negative. Văzând numărul de decese, pot să spun asta (că părinţii ar trebui să fie obligaţi să-şi vaccineze copiii -n.r.) cu tărie”, a mai spus, în luna februarie, Sorina Pintea.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă