Un cercetător american, noul rector al Universității „Danubius”

Consiliul de Administraţie al Universităţii „Danubius” a anunţat, joi, că numirea cercetătorului american William B. Harvey în funcţia de rector al instituţiei de învăţământ superior a fost aprobată de Ministerul Educaţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

14.01.2021 - 21:00

Cercetător şi manager recunoscut la nivel internaţional, Harvey preia conducerea pentru ca această instituţie să îşi extindă legăturile cu mediul academic internaţional prin calitatea, profesionalismul şi implicarea studenţilor, cadrelor didactice, absolvenţilor, informează un comunicat transmis de universitate.

Înainte de a obţine funcţia de conducere la Universitatea „Danubius”, Harvey a fost cercetător eminent la Asociaţia Americană pentru Acces, Echitate şi Diversitate (AAAED) din Washington, DC.

William Harvey are o diplomă de licenţă în limba engleză de la West Chester University, un master în Fundamentele sociale şi filosofice ale educaţiei şi un doctorat în Antropologia educaţiei la Universitatea Rutgers. De asemenea, a primit o diplomă onorifică de doctor în ştiinţe de la Şcoala de Psihologie Profesională din Chicago.

„Era nevoie ca o astfel de reconfigurare managerială să fie pregătită şi să se adapteze la viitorul învăţământului superior globalizat. Sosirea lui William în echipa noastră asigură grefarea expertizei modelului american de învăţământ superior asupra învăţământului superior din România”, a declarat preşedintele Universităţii „Danubius”, Andy Puşcă. 

Comentarii