Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turiștii și navetiștii, principalele cauze ale extinderii focarelor de coronavirus în România

Aflat în vizită la Iași, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, în opinia sa, rata ridicată a îmbolnăvirilor Covid din această vară este determinată în principal de numărul mare al turiștilor și al navetiștilor din anumite județe ale țării.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2020 - 20:11

Potrivit lui Nelu Tătaru, rata de infectare cea mai mare se înregistrează în prezent în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov şi Bucureşti, însă cauzele privind numărul mare de îmbolnăviri sunt diferite.

"Dacă ne gândim la Argeş, Prahova şi Dâmboviţa acolo este vorba în primul rând de transportul navetiştilor, apoi vine turismul. În celelalte zone pe primul loc vin infectările din turism. Cei din HoReCa şi-au asumat şi ei nişte reguli. Dacă aceste reguli se respectau nu aveam o creştere accentuată, ci una controlabilă. În momentul în care nu s-a respectat acest lucru, avem o transmitere. Populaţia vine o săptămână pe litoral, se infectează şi se întoarce acasă", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, împărtățindu-și speranța că, începând cu următoarea săptămână, am putea să asistăm la o ”stabilizare şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent".

Citește totul despre:

Comentarii