9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Tulcea, incendiu devastator. Parcul de autobuze ale transportului public, pe jumătate distrus

Directorul societăţii, Dan Bălan, a declarat pentru AGERPRES că incendiul a fost sesizat de paznicul societăţii în jurul orei 3,30 şi că deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii acestuia.

„În garaj ţineam autovehiculele care erau pregătite să plece pe trasee în această dimineaţă. Numărul total al autobuzelor deţinute este de 27. Unul este la Bucureşti, iar în garaj aveam 13 autovehicule. Sperăm că vom face faţă solicitărilor călătorilor în această dimineaţă”, a afirmat directorul Bălan.

Societatea, potrivit sursei, are asigurată paza atât cu personalul propriu, cât şi cu o firmă privată.

Directorul societăţii Transport Public SA nu a putut menţiona valoarea estimată a pagubelor produse de incendiu, însă a amintit că două autobuze achiziţionate anul trecut au costat circa 995.000 de lei.

Pentru stingerea incendiului, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta, Florentin Daciu, se intervine cu opt autospeciale de stingere cu apă, un autovehicul SMURD şi 80 de pompieri.

„Nu sunt victime”, a precizat presei Daciu.

În urma incendiului au ars, in total, 15 autobuze și un microbuz, pompierii reuşind să salveze trei mijloace de transport. De asemenea, au fost scoase din incintă 25 de butelii cu oxigen şi trei cu GPL.

Pompierii spun că există pericol de prăbuşire a acoperişului întrucât grinzile de susţinere nu mai asigură portanţa, potrivit news.ro.

Ultima oră
Pe aceeași temă