Foto Arhiva

Tulcea: Gravidele care ar putea naşte în perioada Codului Portocaliu au refuzat spitalizarea

Femeile însărcinate care ar urma să nască în aceste zile, din judeţul Tulcea, au refuzat să se interneze la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu, pe motiv că, la ultimul avertisment de Cod portocaliu, nu au existat evenimente meteorologice deosebite.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 14:51

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Daniel Petrov, a declarat luni, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural, că a luat măsuri pentru a interveni într-un timp cât mai scurt în sprijinul gravidelor.

"Deşi suntem mai bine pregătiţi decât în alte dăţi, avem o problemă cu persoanele gravide care, având în vedere precedentul cod portocaliu care nu s-a materializat, au refuzat în număr destul de mare de a se prezenta la unităţile spitaliceşti", a afirmat inspectorul şef al ISU Tulcea, adăugând că şenilatele sunt pregătite să intervină cu operativitate dacă este cazul.

În prima parte a zilei de luni, autorităţile din comuna Casimcea au intervenit cu un utilaj în apropiere de satul Sarighiol de Deal pentru a debloca un autoturism şi un microbuz, care au derapat pe carosabilul acoperit de zăpadă.

ISU Delta a primit în sprijin două şenilate de la ISU Galaţi şi ISU Mureş, o autofreză de zăpadă şi o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU Iaşi.

"Una dintre şenilate este la Staţia de pompieri Babadag, iar cealaltă la Secţia de pompieri Măcin", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Comentarii