16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialTulcea: Câteva schele de acces pe pontoanele de pe faleza municipiului, inundate...

Tulcea: Câteva schele de acces pe pontoanele de pe faleza municipiului, inundate de Dunăre

Majoritatea schelelor de acces la pontoanele de acostare a navelor de pe faleza Tulcea au fost ridicate încă de zilele trecute de către proprietarii acestora, astfel încât accesul pe nave să nu se facă prin apă.

În zona joasă a falezei Dunării, unii proprietari de pontoane au improvizat pasarele pentru a putea ajunge la nave fără să intre în apă.

De peste o săptămână, nivelul Dunării a depăşit cota de atenţie pe raza judeţului Tulcea, iar miercuri este cu cel puţin 13 centimetri mai mare, conform Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ). Cu toate acestea, în cele trei puncte de măsurare a cotei Dunării – Isaccea, Tulcea şi Sulina – nivelul fluviului se menţine sub cota de inundaţie şi cea de pericol.

Potrivit autorităţilor tulcene, circa 300 de hectare au fost inundate în diferite zone ale judeţului, în urma infiltraţiilor apărute în digurile de la Dunăre. La finalul săptămânii trecute, aproximativ 60 de curţi ale unor gospodării din oraşul Sulina au fost inundate, a anunţat primarul Nicolae Răduş.

Pentru prevenirea apariţiei unor probleme, oficialităţile au decis punerea în funcţiune a 16 staţii de pompare din nordul şi nord-estul judeţului şi impunerea unor restricţii de tonaj. Astfel, niciun autovehicul cu masa mai mare de 7,5 tone nu mai poate circula pe digul Măcin-Smârdan, tronson al drumului naţional Tulcea-Brăila începând cu data de 23 martie.

De asemenea, pe sectorul Tudor Vladimirescu-pod Canal 36 de pe drumul judeţean Tudor Vladimirescu-Chilia Veche, drum care se află pe malul românesc al braţului Chilia al Dunării, nu mai poate circula niciun autovehicul cu masa mai mare de 7 tone începând de miercuri.

AFDJ a decis pe data de 22 martie ca toate navele care tranzitează sectorul românesc al Dunării să reducă viteza până la limita producerii de valuri. Măsura are în vedere protejarea digurilor de apărare împotriva inundaţiilor ale comunităţilor situate pe malul Dunării şi, la fel ca celelalte restricţii menţionate, va fi ridicată după îmbunătăţirea condiţiilor hidrometeorologice.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă