Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursă: http://cristi-mic.blogspot.ro

Tulcea: Câteva schele de acces pe pontoanele de pe faleza municipiului, inundate de Dunăre

Dunărea a depăşit, la marginea falezei din oraşul Tulcea, nivelul câtorva schele de acces la pontoanele de acostare, proprietarii fiind obligaţi să improvizeze pasarele noi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.03.2018 - 11:37

Majoritatea schelelor de acces la pontoanele de acostare a navelor de pe faleza Tulcea au fost ridicate încă de zilele trecute de către proprietarii acestora, astfel încât accesul pe nave să nu se facă prin apă.

În zona joasă a falezei Dunării, unii proprietari de pontoane au improvizat pasarele pentru a putea ajunge la nave fără să intre în apă.

De peste o săptămână, nivelul Dunării a depăşit cota de atenţie pe raza judeţului Tulcea, iar miercuri este cu cel puţin 13 centimetri mai mare, conform Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ). Cu toate acestea, în cele trei puncte de măsurare a cotei Dunării - Isaccea, Tulcea şi Sulina - nivelul fluviului se menţine sub cota de inundaţie şi cea de pericol.

Potrivit autorităţilor tulcene, circa 300 de hectare au fost inundate în diferite zone ale judeţului, în urma infiltraţiilor apărute în digurile de la Dunăre. La finalul săptămânii trecute, aproximativ 60 de curţi ale unor gospodării din oraşul Sulina au fost inundate, a anunţat primarul Nicolae Răduş.

Pentru prevenirea apariţiei unor probleme, oficialităţile au decis punerea în funcţiune a 16 staţii de pompare din nordul şi nord-estul judeţului şi impunerea unor restricţii de tonaj. Astfel, niciun autovehicul cu masa mai mare de 7,5 tone nu mai poate circula pe digul Măcin-Smârdan, tronson al drumului naţional Tulcea-Brăila începând cu data de 23 martie.

De asemenea, pe sectorul Tudor Vladimirescu-pod Canal 36 de pe drumul judeţean Tudor Vladimirescu-Chilia Veche, drum care se află pe malul românesc al braţului Chilia al Dunării, nu mai poate circula niciun autovehicul cu masa mai mare de 7 tone începând de miercuri.

AFDJ a decis pe data de 22 martie ca toate navele care tranzitează sectorul românesc al Dunării să reducă viteza până la limita producerii de valuri. Măsura are în vedere protejarea digurilor de apărare împotriva inundaţiilor ale comunităţilor situate pe malul Dunării şi, la fel ca celelalte restricţii menţionate, va fi ridicată după îmbunătăţirea condiţiilor hidrometeorologice.

Comentarii

loading...