19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialTulcea: Călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun pentru şomeri

Tulcea: Călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun pentru şomeri

Directorul societăţii din subordinea Consiliului Local al municipiului, Dan Bălan, a declarat marţi, pentru Agerpres, că din a doua jumătate a lunii august până în prezent au fost eliberate legitimaţii gratuite pentru şomeri.

“Aceste carduri sunt valabile timp de o lună şi se eliberează în baza unei adeverinţe emisă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)”, a menţionat directorul Bălan.

În luna iunie a acestui an, conducerea AJOFM a solicitat autorităţilor judeţene sprijin pentru ca şomerii să beneficieze de facilităţi pe mijloacele de transport în comun, astfel încât aceştia să poată ajunge la cursurile de calificare şi reorientare profesională organizate de instituţia statului.

O lună mai târziu, Consiliul Local a adoptat o hotărâre pentru ca persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să beneficieze lunar de 40 de călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun.

Legitimaţiile cu 40 de călătorii gratuite în reţeaua de transport în comun din municipiul Tulcea sunt acordate atât şomerilor indemnizaţi, cât şi celor neindemnizaţi.

Potrivit AJOFM, de cardurile cu călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun pot beneficia circa 700 de persoane din municipiul Tulcea.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă