Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tulcea: Călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun pentru şomeri

Societatea Transport Public SA din municipiul Tulcea a eliberat primele carduri gratuite pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2018 - 11:31

Directorul societăţii din subordinea Consiliului Local al municipiului, Dan Bălan, a declarat marţi, pentru Agerpres, că din a doua jumătate a lunii august până în prezent au fost eliberate legitimaţii gratuite pentru şomeri.

"Aceste carduri sunt valabile timp de o lună şi se eliberează în baza unei adeverinţe emisă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)", a menţionat directorul Bălan.

În luna iunie a acestui an, conducerea AJOFM a solicitat autorităţilor judeţene sprijin pentru ca şomerii să beneficieze de facilităţi pe mijloacele de transport în comun, astfel încât aceştia să poată ajunge la cursurile de calificare şi reorientare profesională organizate de instituţia statului.

O lună mai târziu, Consiliul Local a adoptat o hotărâre pentru ca persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să beneficieze lunar de 40 de călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun.

Legitimaţiile cu 40 de călătorii gratuite în reţeaua de transport în comun din municipiul Tulcea sunt acordate atât şomerilor indemnizaţi, cât şi celor neindemnizaţi.

Potrivit AJOFM, de cardurile cu călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun pot beneficia circa 700 de persoane din municipiul Tulcea.

Comentarii

loading...