19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialTudorel Toader este acuzat că a pus poliția pe studenți

Tudorel Toader este acuzat că a pus poliția pe studenți

Studenţii ieşeni afirmă, într-un comunicat, că întrunirea Consorţiului Universitaria, desfăşurată sâmbătă şi duminică, s-ar fi ţinut în secret şi îl acuză pe rectorul universităţii ieşene că a apelat la forţele de ordine pentru a-i împiedica pe studenţi să participe la întrunire.

“Dacă în trecut aceste reuniuni erau anunţate în mod public şi erau transparente, de data aceasta, la cererea rectorului Tudorel Toader, Universitatea ‘Cuza’, în calitate de gazdă, nu a promovat deloc evenimentul. Live-ul de la deschidere a fost fără sunet, iar sala a fost aproape goală. Mai mult, s-a încercat limitarea listei de invitaţi şi a fost restricţionat accesul membrilor comunităţii academice la discuţii, în special al studenţilor. Invitaţii nu au primit un program clar, iar indicaţiile privitoare la sălile în care se desfăşurau întâlnirile au fost schimbate, de frică ca vreun student sau o altă persoană să îl pună pe Toader într-o poziţie ruşinoasă în faţa invitaţilor la Consorţiu”, se arată într-un comunicat al Ligii Studenţilor (LS) Iaşi.

Mai mult, liderul LS Iaşi, Silvian Emanuel Man, precizează, într-o postare pe Facebook, că în cursul zilei de sâmbătă, în prima zi a lucrărilor Consorţiului Universitaria, a fost percheziţionat în timp ce se afla pe holurile universităţii şi că ulterior a fost nevoit să iasă din clădire.

În perioada 21-23 iunie, a avut loc la Iaşi reuniunea Consorţiului Universitaria, care este format din Universitatea din Bucureşti, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti şi Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În ultima perioadă, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au avut loc mai multe proteste împotriva rectorului Tudorel Toader, iniţiate atât de Liga Studenţilor, cât şi de mişcările civice.

Liga Studenţilor din Iaşi a cerut la începutul acestei luni demisia lui Toader, motivând că rămânerea acestuia în funcţie aduce grave prejudicii de imagine comunităţii academice ieşene. Studenţii îi reproşează lui Tudorel Toader modul în care a condus Ministerul Justiţiei şi că ”s-a pus în slujba penalilor”.

”Îi cerem demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral şi imaginea publică a universităţii ieşene”, au precizat reprezentanţii Ligii Studenţilor din Iaşi.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă