Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trupul neînsufleţit al actriţei Carmen Stănescu, depus sâmbătă la Teatrul Naţional

Trupul neînsufleţit al actriţei Carmen Stănescu, care a murit la vârsta de 92 de ani, va fi depus sâmbătă, între orele 10.00 şi 13.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti, unde cei care au iubit-o şi apreciat-o îi pot aduce un ultim omagiu.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2018 - 09:58

Înmormântarea va avea loc la cimitirul Reînvierea, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul TNB.

Actriţa Carmen Stănescu s-a născut în Bucureşti, pe 29 iulie 1925. A urmat Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, promoţia 1944-1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu.

În teatru, a debutat în anul 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa „Frații Karamazov”. De-a lungul carierei sale, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Național și a altor teatre din București.

Actriţa s-a lansat în film cu rolul din „Doi vecini”, după Tudor Arghezi, în regia lui Geo Saizescu, în 1958. Rolurile din „Fraţii Jderi”, „Muschetarul român” şi „Războiul de Independenţă” (serial TV în regia lui Doru Năstase, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis, 1977) îi aduc celebritatea şi în cinematografie. A făcut carieră şi în televiziune, alături de Mişu Fotino, care i-a fost partener în multe emisiuni de divertisment.

Joi ea a încetat din viață, acasă în somn, după o boală lungă.

Comentarii

loading...