Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tribunalele și Judecătoriile nu mai au bani pentru apă, pentru încălzire și pentru consumabile

O serie de instituții din subordinea Ministerului Justiției sunt obligate să-și raționalizeze cheltuielile, în urma faptului că, la rectificarea bugetară din septembrie 2018, nu au primit fonduri pentru bunuri și servicii.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2018 - 19:46

Câteva tribunale din România au afișat instrucțiuni prin care solicită angajaților - inclusiv magistraților, fie ei judecători sau procurori - să facă economie la apă potabilă, la gaze naturale și la consumabile.

"Având în vedere că la rectificarea bugetară din luna septembrie 2018 nu au fost alocate fonduri suplimentare la Titlul II - Bunuri și servicii, conducerea Tribunalului (...) consideră necesară recomandarea în următoarea perioadă a următoarelor măsuri:

- Utilizarea rațională a energiei electrice, apei potabile și a combustibilului pentru încălzit (gaze naturale și motorină)

- Utilizarea rațională a materialelor consumabile (hârtie, toner, plicuri, etc)

- Emiterea ordinelor de deplasare, inclusiv cele de la judecătorii, indiferent de motivul deplasării, numai cu acordul președintelui tribunalului care are calitatea de ordonator terțiar de credite, în vederea limitării pe cât posibil a deplasărilor efectuate cu autoturismele din dotarea instanțelor", menționează instrucțiunile transmise de conducerea unui tribunal din nordul României.

Recomandările transmise de la nivelul ierarhic superior nu i-au surprins pe magistrați ci doar le-au confirmat o situație pe care deja o știau, aceea că "nu mai sunt bani pentru nimic", ne-au explicat reprezentanți ai acestora.

Judecătorii și procurorii se tem că nu vor fi bani nici pentru salarii. Pe de altă parte, unii dintre ei au suspiciunea că Justiția este subfinanțată în mod intenționat, ca o formă de presiune asupra magistraților.

Comentarii

loading...