10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialUPDATE Trei rulote de locuit, incendiate intenţionat pe o stradă din Arad

UPDATE Trei rulote de locuit, incendiate intenţionat pe o stradă din Arad

UPDATE. Bărbatul care a incendiat cele trei rulote s-a predat Poliţiei, conform proprietarului acestora

Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, Marinel Henteş, a declarat, luni, pentru Agerpres, că bărbatul care i-ar fi incendiat duminică, în zori, cele trei rulote, s-a predat poliţiştilor şi va fi cercetat în stare de libertate, precizând, totodată, că a depus plângere împotriva făptaşului şi se va judeca cu acesta în încercarea de a recupera din pagube.

“Bărbatul în cauză s-a predat imediat poliţiştilor, pe numele său fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru distrugere. Spre mirarea mea, magistraţii au apreciat că nu constituie pericol social şi l-au eliberat, dispunând cercetarea sa în stare de libertate”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Marinel Henteş.

Potrivit acestuia, el a fost cel care i-a chemat pe poliţişti la locul incendiului, indicându-le că cel care se face vinovat de provocarea incendiului i-a fost chiriaş şi a incendiat rulotele ca urmare a unor neînţelegeri legate de bani.

Henteş a precizat că are în curtea sa trei imobile, dintre care unul l-a închiriat unui bărbat angajat la firma unui apropiat, chiria fiind plătită de firma respectivă.

“Sâmbătă, bărbatul mi-a adus la cunoştinţă că doreşte să plece şi mi-a cerut banii plătiţi pentru garanţie. I-am răspuns că nu îi pot da banii solicitaţi, întrucât nu el a fost cel care plătit garanţia, ci firma al cărei angajat a fost, deci îi voi restitui firmei. Bărbatul s-a enervat şi, nemulţumit de răspunsul meu, a doua zi dimineaţă a incendiat rulotele”, a susţinut Marinel Henteş.

Acesta a estimat pagubele la peste 4000 de euro, însă a apreciat că are foarte puţine speranţe că va recupera măcar o parte din această sumă. Henteş a precizat că a depus plângere împotriva bărbatului şi se va judeca cu acesta în încercarea de a recupera din pagube.

“Rulotele care au ars au fost proprietatea mea, însă le-am cumpărat pentru fiul meu, proprietar al unei firme de construcţii, acesta folosindu-le pentru a caza muncitori în ele. Noroc că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în rulote nu era nimeni în ele”, a adăugat Marinel Henteş.

Făptaşul este în vârstă de 50 de ani şi are antecedente penale.

 

Incidentul a avut loc, duminică dimineaţa, pe str. Bogdan Voievod, din oraşul Arad.

O persoană a sunat la 112 pentru a anunţa faptul că s-a produs un incendiu la o rulotă. „La intervenţie s-a deplasat din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri şi un echipaj de Poliţie. Ajunse la faţa locului, forţele de intervenţie au constatat faptul că ardeau generalizat trei rulote”, au arătat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului, însă cele trei rulote au ars în proporţie de 95% împreună cu bunurile existente în interior. Din fericire, în rulote nu se afla nicio persoană.

Cauza incendiului a fost stabilită de către ISU Arad ca fiind acţiunea intenţionată. De altfel, poliţiştii au identificat o persoană bănuită că ar fi dat foc rulotelor, care este audiată.

Cele trei rulote erau deţinute de un bărbat din Arad, care intenţiona să le vândă.

Cele mai citite

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă