Craiova (Foto: http://romaniatourism.com)

Trei orașe concurează pentru titlul de "Capitală a tineretului"

Municipiile Constanța, Craiova și Galați sunt cele trei orașe care intră în competiția pentru titlul "Capitala Tineretului din România", ediția 2020-2021.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2019 - 17:44

Programul "Capitala Tineretului din România" se află la cea de-a cincea ediție, iar orașul desemnat câștigător va purta acest titlu în perioada 02 mai 2020 – 1 mai 2021. În acel interval de timp, în oraș se va implementa și derula un program complex de dezvoltare urbană prin tineri.  

Alături de dreptul de a purta titlul timp de 365 de zile, orașul câștigător va primi și un premiu în valoare de 50.000 de euro oferit de Banca Comercială Română, care este co-inițiator al acestui program.

„Orașele din România se confruntă cu pierderea tinerilor. Fie că aceștia consideră mai atrăgătoare oportunitățile din afara țării sau nu sunt pe deplin mulțumiți vizavi de evoluția comunităților de care aparțin, această migrație este o realitate. Cred că tinerii își pot croi un viitor chiar în orașele natale și pot contribui la dezvoltarea acestora, dar pentru asta este nevoie ca organizațiile de tineret, sectorul public și cel privat să conlucreze și să contureze o viziune comună, cel puțin pe termen mediu. Salut inițiativele candidaților și le doresc mult succes pe parcursul competiției”, a declarat András Farkas, secretar general al Guvernanței pentru Capitala Tineretului din România.

Reprezentanții celor trei orașe au depus dosarele de canditatură pentru runda I în format electronic.

Analizarea candidaturilor va fi realizată de un juriu independent, format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental, ai mediului privat, ai instituțiilor publice și ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare. Orașele finaliste alese pe baza criteriilor de jurizare își vor depune o candidatură completă în cea de-a doua rundă.

Comentarii