9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialTrei orașe concurează pentru titlul de "Capitală a tineretului"

Trei orașe concurează pentru titlul de “Capitală a tineretului”

Programul “Capitala Tineretului din România” se află la cea de-a cincea ediție, iar orașul desemnat câștigător va purta acest titlu în perioada 02 mai 2020 – 1 mai 2021. În acel interval de timp, în oraș se va implementa și derula un program complex de dezvoltare urbană prin tineri.  

Alături de dreptul de a purta titlul timp de 365 de zile, orașul câștigător va primi și un premiu în valoare de 50.000 de euro oferit de Banca Comercială Română, care este co-inițiator al acestui program.

„Orașele din România se confruntă cu pierderea tinerilor. Fie că aceștia consideră mai atrăgătoare oportunitățile din afara țării sau nu sunt pe deplin mulțumiți vizavi de evoluția comunităților de care aparțin, această migrație este o realitate. Cred că tinerii își pot croi un viitor chiar în orașele natale și pot contribui la dezvoltarea acestora, dar pentru asta este nevoie ca organizațiile de tineret, sectorul public și cel privat să conlucreze și să contureze o viziune comună, cel puțin pe termen mediu. Salut inițiativele candidaților și le doresc mult succes pe parcursul competiției”, a declarat András Farkas, secretar general al Guvernanței pentru Capitala Tineretului din România.

Reprezentanții celor trei orașe au depus dosarele de canditatură pentru runda I în format electronic.

Analizarea candidaturilor va fi realizată de un juriu independent, format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental, ai mediului privat, ai instituțiilor publice și ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare. Orașele finaliste alese pe baza criteriilor de jurizare își vor depune o candidatură completă în cea de-a doua rundă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă