19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialToți cetățenii vor primi vouchere de vacanță până în martie-aprilie anul viitor

Toți cetățenii vor primi vouchere de vacanță până în martie-aprilie anul viitor

“Începând cu 2018 sunt prevăzuți și banii pentru voucherele de vacanță. Vă anunț că în bugetul anului 2018 există filă separată pentru acest lucru. Toți cetățenii le vor primi până în martie-aprilie, dar deja sunt instituții care au acordat aceste vouchere de vacanță’, a precizat ministrul Turismului într-o întâlnire cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), autoritățile locale din stațiunile turistice de pe raza județului Prahova și cu agenții economici din această zonă.

Una dintre problemele dezbătute la Sinaia a fost cea a strategiei comune de dezvoltare a zonei schiabile. În context, Mircea Dobre a vorbit despre turistul integrat arătând că acesta trebuie să aibă acces la toate pârtiile de ski cu un singur skipass chiar dacă există domeniu de stat și domeniu privat.

“Cred că trebuie să ne gândim la un turism integrat, astfel încât, cu un singur skipass, turistul să aibă acces pe toate pârtiile de schi. Chiar dacă există domeniu de stat și domeniu privat, ar trebui să avem o colaborare între toate părțile. Trebuie să lăsăm orgoliul la o parte, indiferent de coloratura politică, pentru că discutăm despre turism. Vreau să discutăm deschis și să existe un dialog între tot ce înseamnă stat și privat. Eu personal cred că s-ar putea găsi soluții pentru a avea un singur skipass pe toată suprafața județului Prahova. Probabil vom avea aceeași discuție și cu colegii de la Brașov, la întâlnirea de mâine (marți, n.r.)”, a declarat ministrul citat.

Alte teme de discuție au inclus proiectele pe care primăriile localităților turistice le pot depune în vederea obținerii finanțării în cadrul Master-planului de investiții în turism.

Proiectele depuse sunt destinate exclusiv dezvoltării infrastructurii de agrement. Anul acesta au fost admise ca eligibile 146 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de agrement, dintr-un total de peste 1.200 de proiecte depuse.

Potrivit Ministerului Turismului, proiectele care au fost respinse fac referire la finanțări care intră în sfera de competență a altor ministere. “În prezent, există un fond de 25 de milioane de lei din care se vor putea cofinanța aceste proiecte, cu condiția să fie respectate criteriile de eligibilitate. De menționat este faptul că nu există o limită de buget impusă, dar finanțările se vor realiza în mod etapizat, astfel încât să poată beneficia de bugetele anuale cât mai multe localități”, se mai arată în comunicatul citat.

Cea de-a doua întâlnire pe aceeași tematică are loc marți, în județul Brașov, la Centrul de Agrement și Divertisment din stațiunea Poiana Brașov.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă