Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tot mai mulți copii de la Maternitatea Giulești, transferați

Numărul copiilor internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" care provin de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sârbu" a crescut în prezent la 17, a informat Ministerul Sănătăţii.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2018 - 20:27

Potrivit MS, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în data de 28 noiembrie, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico - sanitare şi exudate nazale din Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu".

Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operaţie, saloane, secţii ATI, blocuri operatorii, precum şi 10 exudate nazale de la medici şi asistente medicale, 10 teste igienico-sanitare de pe mâini tot de la medici şi asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale.

Primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidenţiază prezenta stafilococului auriu pe suprafaţa unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum şi prezenta germenilor mezofili şi hemolitici într-un salon de lehuze, precizează sursa citată.

Conform MS, probele pozitive vor fi trimise la Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" pentru serotipare şi lizotipare.

Comentarii

loading...