Foto Arhiva

Ţiriac anunţă o nouă investiţie: "Nu vreau să fiu cel mai bogat om din cimitir"

Ion Țiriac a anunțat că va construi o universitate care va dezvolta specialiști în sport. Miliardarul român susține că investiția se va ridica la aproximativ 150 de milioane de euro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2018 - 15:47

"În acest moment am început construcția unei universități, care ne va costa cu siguranță 150 de milioane de euro. Sperăm să mai obținem înca 200 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, de la Bruxelles. Eu voi face 80 de ani în curând și n-am de gând să fiu cel mai bogat om din cimitir", a explicat Țiriac, într-un interviu acordat pentru Sport Bild.

Pe de altă parte, Țiriac susţine că face tot posibilul să îl ajute pe Boris Becker. Românul l-a sfătuit să demareze un proiect împreună cu primăria capitalei Germaniei, care ar necesita investiții de cel puțin 200 de milioane de euro din partea minicipalității din Berlin.

"L-am sfătuit să discute cu primarul din Berlin, să se întâlnească și să-l întrebe dacă vrea să investească 200-300 de milioane de euro. Să ofere 20 de hectare de teren, să facă o arenă de 15.000 de locuri, o alta de 12.000 de locuri și apoi alte 17 terenuri.

Berlin poate deveni un oraș bogat în tenis, deoarece Germania nu are turnee importante. Iar Berlin este un oraș cosmopolit, care nu are un eveniment major sportiv. Iar sportul este o afacere uriașă", a declarat Ion Țiriac, potrivit Sport Bild.

61 de milioane de euro însumează datoriile lui Boris Becker, după cum afirma presa germană anul trecut când cita rapoarte ale firmei financiare Smith & Williamson.

Comentarii