Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Timiş: Spitalul Municipal va avea un nou corp de 7 etaje pentru blocurile operatorii

Spitalul Municipal Timişoara îşi va mări spaţiul cu un nou corp de clădire de şase sau şapte etaje, în curtea instituţiei, construit de primărie din bugetul local şi unde vor fi mutate sălile de operaţii, iar faţada istorică a clădirii va fi refăcută.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 15:27

Șantierul va urma să fie deschis anul viitor.

"Primăria va construi un corp de clădire cu şase-şapte etaje la Clinicile Noi (sediul central al Spitalului Municipal - n.r.) pentru blocurile operatorii, terapia intensivă, secţiile chirurgicale, dar şi laboratorul de analize medicale şi anatomie patologică. Suntem la faza de plan urbanistic zonal, iar în câteva luni putem lansa şi studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, pentru a mai decongestiona activitatea", a declarat luni, pentru Agerpres, managerul general al Spitalului Municipal Timişoara, dr. Olimpia Oprea.

În prezent, Spitalul Municipal Timişoara are 23 de secţii care-şi desfăşoară activitatea în 13 clădiri din întregul oraş.

După ce aceste secţii vor fi mutate în noul corp, vechea clădire va fi reabilitată şi supraetajată cu un nivel. Faţada imobilului, monument istoric construit între 1902-1903, bogată în ornamente arhitectonice, dispărute în anii postbelici, va fi refăcută.

"Am semnat săptămâna trecută contractul de proiectare şi execuţie pentru extinderea Spitalului Municipal cu un corp nou dedicat unui laborator de radioterapie, a unui acces principal la acest corp şi a unui ambulatoriu. Avem proiectare cu execuţie la pachet, valoarea proiectului fiind de 1,8 milioane lei fără TVA (...) Noua construcţie va avea acces pentru vizitatori, sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiare, iar buncărul de radioterapie va fi dotat cu echipamente noi", a precizat primarul Nicolae Robu.

Totodată, Olimpia Oprea spune că municipalitatea va construi şi o nouă maternitate a oraşului, dotarea cu aparatura medicală fiind asigurată de Ministerul Sănătăţii.

"Primăria ne-a dat pentru maternitate un spaţiu de 4.000 metri pătraţi, acolo se vor construi şi funcţiuni administrative, bucătărie pentru clinicile din oraş, cu excepţia Clinicilor Noi, precum şi spălătoria, ceea ce ne va aduce înjumătăţirea costurilor la curăţarea rufelor", a punctat managerul Spitalului Municipal.

Clinicile Noi s-au construit la începutul veacului XX, pe locul unuia dintre fostele bastioane ale cetăţii, ansamblul fiind la început destinaţie pentru şcoala de cadeţi de infanterie, care învăţau în cadrul Şcolii imperiale şi regale de cadeţi de infanterie. În anul 1902 a început construcţia clădirii în forma actuală, iar după 1948 a devenit spital municipal.

Comentarii