Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Timiş: Sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită la Timişoara

Primarul Nicolae Robu a declarat, luni, că sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită la Timişoara, pe locaţia propusă de el, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a emis un ordin în acest sens.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 13:58

"Postura Timişoarei de viitoare Capitală a Culturii Europene în 2021, în numele României, trebuie onorată de noi toţi, compatrioţii ce avem răspunderi asumate, astfel încât Timişoara să se poată prezenta în această postură la superlativ. Sala polivalentă de 16.000 de locuri se va construi la Timişoara, pe ultima locaţie propusă de mine, lângă Stadionul 'Dan Păltinişanu'. A fost emis, în acest sens, Ordinul MDRAP. Primăria Timişoara le mulţumeşte decidenţilor pentru prevalenţa raţiunii în decizia luată şi îşi reiterează întreaga disponibilitate la cooperare administrativă pentru realizarea cât mai repede şi în cele mai bune condiţii a obiectivului", a afirmat Nicolae Robu.

Obiectivul de investiţii a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului Săli de sport, aprobată prin Ordin al MDRAP în data de 31 august 2018.

Primarul Nicolae Robu a trimis în această primăvară o scrisoare Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), în care arăta avantajele construirii sălii polivalente de 16.000 de locuri în Timişoara şi nu în comuna Giroc, menţionând că, în timpul Guvernului Cioloş, specialiştii companiei au apreciat deja ca "excelentă" locaţia din reşedinţa de judeţ.

"Am trimis o scrisoare la CNI. (...). Am menţionat foarte ferm că noi nu concepem să nu se facă sala polivalentă mare în Timişoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii. (...). Locaţia propusă în Timişoara a fost deja considerată de specialiştii CNI, înainte de imixtiunea politicului, ca fiind excelentă, dar şi de mari arhitecţi de la o renumită firmă germană şi respectiv arhitecţii care au elaborat planurile urbanistice generale ale Timişoarei şi al Clujului", afirma Nicolae Robu în primăvara acestui an.

Edilul a susţinut în repetate rânduri că dacă CNI va alege să finanţeze o astfel de sală în mediul rural, locaţie propusă de Consiliul Judeţean Timiş, atunci Primăria Municipiului Timişoara va realiza una din bugetul local, în acest an având deja prevăzuţi bani pentru studiul de fezabilitate.

"Dacă totuşi se va opta ca investiţia să se facă în comuna Giroc, din bani de la bugetul naţional, cred că este cazul ca Parchetul să vadă dacă nu cumva e vorba despre interese necurate şi de natură economică. Dincolo de interesele politice, despre care nu este niciun dubiu, eu suspectez că este vorba şi de interese economice oculte, nu ale celor de la CNI, ci ale celor care sunt convins că pun presiune pe ei", sublinia Nicolae Robu, în acelaşi context.

Comentarii

loading...