9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialTimiş: Sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită la Timişoara

Timiş: Sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită la Timişoara

“Postura Timişoarei de viitoare Capitală a Culturii Europene în 2021, în numele României, trebuie onorată de noi toţi, compatrioţii ce avem răspunderi asumate, astfel încât Timişoara să se poată prezenta în această postură la superlativ. Sala polivalentă de 16.000 de locuri se va construi la Timişoara, pe ultima locaţie propusă de mine, lângă Stadionul ‘Dan Păltinişanu’. A fost emis, în acest sens, Ordinul MDRAP. Primăria Timişoara le mulţumeşte decidenţilor pentru prevalenţa raţiunii în decizia luată şi îşi reiterează întreaga disponibilitate la cooperare administrativă pentru realizarea cât mai repede şi în cele mai bune condiţii a obiectivului”, a afirmat Nicolae Robu.

Obiectivul de investiţii a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului Săli de sport, aprobată prin Ordin al MDRAP în data de 31 august 2018.

Primarul Nicolae Robu a trimis în această primăvară o scrisoare Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), în care arăta avantajele construirii sălii polivalente de 16.000 de locuri în Timişoara şi nu în comuna Giroc, menţionând că, în timpul Guvernului Cioloş, specialiştii companiei au apreciat deja ca “excelentă” locaţia din reşedinţa de judeţ.

“Am trimis o scrisoare la CNI. (…). Am menţionat foarte ferm că noi nu concepem să nu se facă sala polivalentă mare în Timişoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii. (…). Locaţia propusă în Timişoara a fost deja considerată de specialiştii CNI, înainte de imixtiunea politicului, ca fiind excelentă, dar şi de mari arhitecţi de la o renumită firmă germană şi respectiv arhitecţii care au elaborat planurile urbanistice generale ale Timişoarei şi al Clujului”, afirma Nicolae Robu în primăvara acestui an.

Edilul a susţinut în repetate rânduri că dacă CNI va alege să finanţeze o astfel de sală în mediul rural, locaţie propusă de Consiliul Judeţean Timiş, atunci Primăria Municipiului Timişoara va realiza una din bugetul local, în acest an având deja prevăzuţi bani pentru studiul de fezabilitate.

“Dacă totuşi se va opta ca investiţia să se facă în comuna Giroc, din bani de la bugetul naţional, cred că este cazul ca Parchetul să vadă dacă nu cumva e vorba despre interese necurate şi de natură economică. Dincolo de interesele politice, despre care nu este niciun dubiu, eu suspectez că este vorba şi de interese economice oculte, nu ale celor de la CNI, ci ale celor care sunt convins că pun presiune pe ei”, sublinia Nicolae Robu, în acelaşi context.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă