15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialTestarea COVID a elevilor

Testarea COVID a elevilor

“Testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării sau infirmarea infectării, dar ea necesită, aşa cum bine ştiţi, acordul părinţilor. Dacă este, de asemenea, şi personal medical în cabinetele şcolare medicale. Există 18% şcoli care au cabinete medicale, din păcate nu toate cele care au cabinete medicale au şi personal medical capabil să administreze aceste teste. DSP-urile, acolo unde nu există cabinete şcolare trebuie, subliniez, trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor şi cadrelor didactice”, a spus Cîmpeanu, la o conferinţă de presă.

Cîmpeanu a amintit că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a distribuit deja peste un milion de teste în teritoriu pentru fiecare DSP, având ca destinaţie testarea elevilor şi personalului din învăţământ.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că începând din această săptămână se solicită şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi la cursuri.

“Din această săptămână solicităm şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi în şcoli, pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului doi”, a afirmat ministrul.

 

Profesorii vor vaccin

Ministrul Educaţiei a precizat că aproximativ 60.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ doresc să se vaccineze anti-COVID în următoarea săptămână în centre cu echipe mobile.

“Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învământ vaccinaţi, din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel”, a precizat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, într-o primă fază, se vaccinează cu prioritate în centre mobile personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar. El a precizat că peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ şi-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare anti-COVID.

“Dintre aceştia, 42.000 s-au vaccinat deja. Se adaugă aproape 8.000 personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical, deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp. Deci avem 50.000 de vaccinaţi, se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile. Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”, a explicat ministrul Educaţiei.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă