11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Termocentrala de la Mintia ar putea reporni săptămâna viitoare, dacă minerii reiau lucrul

Termocentrala de la Mintia ar putea reporni săptămâna viitoare, dacă minerii vor înceta protestul și vor relua lucrul în ziua de luni, 22 februarie, a declarat directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.

Oficialul CEH a făcut această precizare sâmbătă, la o întâlnire organizată de conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara cu parlamentarii din județul Hunedoara.

Duminică, 21 februarie, este cea de-a șaptea zi a protestului minerilor din Valea Jiului. Unii lucrători protestează pe stradă, iar alții au rămas blocați intenționat în subteran la mina Lupeni.

Termocentrala Mintia a fost oprită în noaptea de joi spre vineri pentru că nu a mai primit cărbune de la minele din Valea Jiului. Oprirea termocentralei afectează direct furnizarea agentului termic către aproximativ 4.000 de locuinţe din municipiul Deva precum și către mai multe instituţii publice din învăţământ şi administraţie.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă