11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialTemă în plus pentru ora ce nu se mai ține

Temă în plus pentru ora ce nu se mai ține

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, și directorul executiv al Agenției Naționale pentru Transplant, dr. Radu Zamfir, au semnat un protocol de colaborare pentru implementarea Campaniei naționale „Transplantul înseamnă VIAȚĂ”, anunță MEC, printr-un comunicat de presă remis „România liberă”.

„Scopul protocolului, cu o valabilitate de doi ani și posibilitatea de a fi prelungit, îl reprezintă creșterea gradului de informare și educare a elevilor de liceu (clasele a XI-a și a XII-a) din România cu privire la activitatea de transplant, una dintre activitățile de excelență în domeniul medical. De asemenea, se urmărește promovarea actului altruist de donare prin prezentarea de către specialiștii Agenției Naționale de Transplant a informațiilor corecte și reale privind importanța și rolul donării și al transplantului de organe, țesuturi și celule”, se precizează în comunicat.

Specialiștii Agenției Naționale de Transplant ar urma să susțină prezentări, gratuit, în format interactiv, despre transplant, în cadrul orelor de dirigenție, al orelor de Educație pentru sănătate și în cadrul programului „Școala altfel”.

Problema este că mulți elevi, dar și profesori, au remarcat că, de ceva timp, de când a fost implementat sistemul online de cursuri, orele de dirigenție nu au mai fost ținute.

În unele unități de învățământ preuniversitar, direcțiunile chiar au eliminat dirigenția din orar, spre surprinderea cadrelor didactice.

Situția a fost descrisă, pentru „România liberă”, de mai multe cadre didactice și de mai mulți elevi.

Reprezentanții MEC au precizat, pentru „România liberă”, că nu a fost emis niciun document, de la nivelul ministerului, care să prevadă eliminarea/suspendarea orelor de dirigenție.

 

Promovarea donării

De asemenea, vor fi derulate activități de informare și promovare a activității de donare și transplant prin utilizarea de broșuri informative și instrumente digitale gratuite puse la dispoziție de către Agenția Națională de Transplant, mai anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

„Totodată, protocolul prevede și organizarea unui concurs artistic (secțiuni: desen, pictură, grafică) pentru promovarea donării și transplantului. Părțile semnatare vor coopera pentru punerea în practică a obiectivelor protocolului, sens în care Ministerul Educației și Cercetării va disemina în rândul cadrelor didactice, prin intermediul inspectoratelor școlare, informațiile referitoare la prevederile acestui protocol și la resursele și activitățile educaționale disponibile cu titlu gratuit”, mai precizează ministerul de resort.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă