Foto: Arhivă

Televiziunea publică va fi prezentă în "Săptămâna Presei Românești"

Miercuri, 20 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie”.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2021 - 09:06

Manifestare dedicată legăturii profunde dintre presă și cultură și importanței breslei jurnaliștilor pentru parcursul societății prin toate vremurile, Săptămâna Presei Românești prilejuiește, în episodul al V-lea, o necesară și oportună incursiune în parcursul Televiziunii publice din România, pornind de la apariția postului public, în 1956, trecând prin etapele sinuoase ale activității acestui nucleu de informare și pol de opinie al națiunii, în care s-au format și au evoluat profesioniști de calibru ai presei românești.

Evoluția spectaculoasă a Televiziunii naționale prin istoria recentă este reliefată de o personalitate reprezentativă a jurnalismului de televiziune, cunoscutul realizator Nicolae Melinescu.

Seria de producții TV care alcătuiește „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” va continua zilnic, cu abordări din segmentele radio, publicistică, film documentar,  în cadrul unor producții realizate și prezentate de unele dintre cele mai cunoscute personalități ale jurnalismului și culturii din România.

Evenimentul online poate fi vizionat pe pe pagina web www.uzp.org.ro.

Comentarii