13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialTeleorman: Aproape 800 de angajaţi vor fi concediaţi în pragul sărbătorilor

Teleorman: Aproape 800 de angajaţi vor fi concediaţi în pragul sărbătorilor

Una dintre societăţi va concedia 600 de angajaţi din punctele de lucru Alexandria şi Zimnicea, dintr-un total de 1.201 salariaţi, iar cealaltă va disponibiliza 178 de angajaţi din punctul de lucru Turnu Măgurele, dintr-un total de 334 de salariaţi, transmite ITM Teleorman printr-un comunicat de presă.

„Într-adevăr, pe fondul dificultăţilor economice întâmpinate pe piaţa confecţiilor textile, două societăţi comeciale care activează şi în judeţul Teleorman (…) au notificat ITM Teleorman asupra intenţiei de a proceda la concedieri colective, în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019“, a declarat pentru Mediafax directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu.

Concedierile au loc pe fondul scăderii numărului de comenzi şi a situaţiei financiare tot mai instabile a celor două firme.

În cazul în care vor exista suspiciuni de încălcare a legislaţiei muncii, ITM Teleorman va face controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil, fiind posibilă aşadar chiar şi o consultare cu salariaţii.

Cele două companii fac parte din rândul marilor angajatori ai judeţului Teleorman. Una dintre cele două companii a fost premiată de municipalitatea din Alexandria pentru activitate şi contribuţia la bugetul local al reşedinţei de judeţ.

Este prima dată când cele două companii de confecţii textile fac disponibilizări de o asemenea amploare.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...
Ultima oră
Pe aceeași temă