Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teleorman: Aproape 800 de angajaţi vor fi concediaţi în pragul sărbătorilor

Aproape 800 de angajaţi din două companii de confecţii textile din judeţul Teleorman vor fi disponibilizaţi colectiv până în ianuarie, pe fondul scăderii numărului de comenzi şi a situaţiei financiare tot mai instabile a celor două firme.

Share

Rl online 0 comentarii

13.11.2018 - 12:23

Una dintre societăţi va concedia 600 de angajaţi din punctele de lucru Alexandria şi Zimnicea, dintr-un total de 1.201 salariaţi, iar cealaltă va disponibiliza 178 de angajaţi din punctul de lucru Turnu Măgurele, dintr-un total de 334 de salariaţi, transmite ITM Teleorman printr-un comunicat de presă.

„Într-adevăr, pe fondul dificultăţilor economice întâmpinate pe piaţa confecţiilor textile, două societăţi comeciale care activează şi în judeţul Teleorman (...) au notificat ITM Teleorman asupra intenţiei de a proceda la concedieri colective, în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019“, a declarat pentru Mediafax directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu.

Concedierile au loc pe fondul scăderii numărului de comenzi şi a situaţiei financiare tot mai instabile a celor două firme.

În cazul în care vor exista suspiciuni de încălcare a legislaţiei muncii, ITM Teleorman va face controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil, fiind posibilă aşadar chiar şi o consultare cu salariaţii.

Cele două companii fac parte din rândul marilor angajatori ai judeţului Teleorman. Una dintre cele două companii a fost premiată de municipalitatea din Alexandria pentru activitate şi contribuţia la bugetul local al reşedinţei de judeţ.

Este prima dată când cele două companii de confecţii textile fac disponibilizări de o asemenea amploare.

Comentarii

loading...