5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialTeleorman: Aproape 800 de angajaţi vor fi concediaţi în pragul sărbătorilor

Teleorman: Aproape 800 de angajaţi vor fi concediaţi în pragul sărbătorilor

Una dintre societăţi va concedia 600 de angajaţi din punctele de lucru Alexandria şi Zimnicea, dintr-un total de 1.201 salariaţi, iar cealaltă va disponibiliza 178 de angajaţi din punctul de lucru Turnu Măgurele, dintr-un total de 334 de salariaţi, transmite ITM Teleorman printr-un comunicat de presă.

„Într-adevăr, pe fondul dificultăţilor economice întâmpinate pe piaţa confecţiilor textile, două societăţi comeciale care activează şi în judeţul Teleorman (…) au notificat ITM Teleorman asupra intenţiei de a proceda la concedieri colective, în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019“, a declarat pentru Mediafax directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu.

Concedierile au loc pe fondul scăderii numărului de comenzi şi a situaţiei financiare tot mai instabile a celor două firme.

În cazul în care vor exista suspiciuni de încălcare a legislaţiei muncii, ITM Teleorman va face controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil, fiind posibilă aşadar chiar şi o consultare cu salariaţii.

Cele două companii fac parte din rândul marilor angajatori ai judeţului Teleorman. Una dintre cele două companii a fost premiată de municipalitatea din Alexandria pentru activitate şi contribuţia la bugetul local al reşedinţei de judeţ.

Este prima dată când cele două companii de confecţii textile fac disponibilizări de o asemenea amploare.

Cele mai citite

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...
Ultima oră
Pe aceeași temă