Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Brigada Rutieră a aplicat amenzi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Foarte mulţi taximetrişti au căzut victime.

Taximetrişti fără autorizaţie, amendaţi în Bucureşti. 102 sancţiuni, în valoare de 34.000 lei

Brigada de Poliţie Rutieră a verificat sâmbătă spre duminică noapte legalitatea actelor deţinute de taximtriştii din Bucureşti. De asemenea, oamenii legii au aplicat amenzi pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 07.01.2018 - 11:42

Poliţiştii Brigăzii Rutiere (BPR) au aplicat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 132 de amenzi în valoare de peste 56.500 de lei,. Totul - în urma unei acţiuni pe principalele artere din Bucureşti.

Poliţiştii rutieri au urmărit depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi verificarea legalităţii transportului în regim de taxi.

"Au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 34.000 lei", anunţă BPR. De asemenea, spune Poliţia, au fost "reţinute 18 permise de conducere, din care 10 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice".

Taximetriştii, luaţi la control

Au fost întocmite patru dosare penale, dintre care două pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. Unul - pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere-

Un altul - pentru conducerea unui autovehicul "de către o persoană care avea dreptul de a conduce suspendat", potrivit unei informări a Brigăzii Rutiere.

Au fost aplicate 30 de sancţiuni în valoare de peste 22.500 de lei pentru taximetrişti. Aceasta în baza Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere. Majoritatea pentru lipsa documentelor.

Taximetriştii sunt în vizorul Poliţiei Rutiere

Taximetriştii se află acum în vizorul Poliţiei Rutiere, în urma înăspririi condiţiilor pentru practicarea meseriei, impuse de Primăria Generală. Locuitorii Capitalei au reacţionat şi ei, reclamând în repetate rânduri comportamentul necivilizat al acestora şi tendinţa şoferilor de taxi de a negocia preţul călătoriei.

Împotriva unui conducător auto care făcea taimetrie s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni, întrucât nu avea autorizaţie de taxi valabilă.

Comentarii

loading...