Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Taxe de cazare mai mari cu până la 20% pentru studenţii Universităţii 'Transilvania'

Cei peste 4.000 de studenţi ai Universităţii "Transilvania", care vor locui la cămin, din cei 16.000 pe care instituţia de învăţământ îi are la învăţământul de zi, vor plăti mai mult cu aproape 20% pentru un loc la cămin, în anul universitar 2018-2019.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2018 - 14:10

Prorectorul cu studenţii şi legătura cu mediul economic şi socio-cultural, prof.univ.dr.ing. Daniel Munteanu, a declarat joi, pentru Agerpres, că taxa pentru cei care vor locui la cămin creşte faţă de anul universitar anterior cu aproape 20% din cauza scumpirilor la utilităţi şi la alte servicii, dar şi a subvenţiilor de la Ministerul Educaţiei care, anul trecut, au fost mai mici cu 6 lei pe student pe lună faţă de acum doi ani, pentru masă şi cazare.

"În anul universitar 2018-2019, peste 4.000 din cei 16.000 de studenţi pe care Universitatea 'Transilvania' îi are la învăţământul de zi vor locui în cămin. Aş spune aşa, din păcate anul universitar care începe la 1 octombrie va fi ceva mai scump, pentru că efectiv s-au produs nişte scumpiri la utilităţi şi nu numai. Noi când calculăm taxa de cămin ne raportăm la cheltuielile anului universitar anterior, dar pe lângă aceste cheltuieli ţinem cont de următoarele aspecte: anticipăm eventuale scumpiri pe parcursul anului universitar care începe şi deja creşteri de preţ s-au produs la utilităţi, dar ţinem cont şi de o serie de lucrări de mentenanţă pentru care trebuie să avem un fond de intervenţie. De aceea suntem nevoiţi să majorăm taxa de cămin cu 11 până la 18-19%, faţă de anul universitar 2017-2018", a explicat prorectorul.

Astfel, dacă în anul universitar anterior un student pe un loc bugetat plătea 180 de lei/lună, în anul universitar care începe la 1 octombrie taxa va ajunge la 215 lei/lună, cu o creştere de 18-19%. Un student care a intrat pe un loc cu taxă va plăti pentru cazarea în cămin 345 de lei/lună, faţă de 315 lei/lună în anul universitar trecut, cu o majorare de 11%%. Prorectorul a explicat că subvenţia primită de la minister pentru cazarea şi masa unui student a fost mai mică în anul universitar 2017-2018 cu 6 lei, faţă de anul universitar 2016-2017, astfel că dacă în urmă cu doi ani subvenţia pentru masă şi cazare pe student era de 133,27 lei, anul trecut a fost de 127 lei.

Universitatea "Transilvania" a făcut reparaţii şi igienizări în toate cele 13 cămine, suma alocată fiind de 1,042 milioane lei. Cazarea studenţilor va începe la finalul lunii septembrie, fiind deja purtate discuţii cu prodecanii care se ocupă de cazarea studenţilor. Anul viitor va începe construcţia unui nou cămin studenţesc, cu fonduri guvernamentale, lângă Aula "Sergiu Chiriacescu" a Universităţii "Transilvania", a mai spus sursa citată.

Comentarii

loading...