Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Flota Tarom s-a înnoit cu două aeronave Boeing

Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat joi că două aeronave tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) vor intra în exploatarea companiei începând cu luna iunie a acestui an.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2018 - 14:40

Aeronavele nou intrate în flotă în Anul Centenarului vor purta numele celebre ale personalităţilor care au contribuit, de-a lungul istoriei, la Unirea românilor: “Mihai Viteazul” şi “Alexandru Ioan Cuza”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că două aeronave noi vor intra, în perioada următoare, în flota Tarom.

Anul trecut, alte două aeronave Boeing 737-800 NG au intrat în flota companiei. Acestea au fost preluate în leasing pe 10 ani de la proprietarul avioanelor, compania Air Lease, şi botezate "Marea Unire" şi "Sarmizegetusa".

”Plata pentru cele două aeronave tip Boieng 737-800 va începe peste 24 de luni, timp în care compania Tarom va putea utiliza la capacitate maximă potenţialul de transport de pasageri pe rutele existente şi alte rute noi”, a informat, joi, compania de stat.

Aeronavele au fost achiziţionate în leasing operaţional de la compania Boeing, pentru o perioadă de şapte ani, în baza evaluării ofertelor primite din piaţă cu respectarea regulamentului privind încheierea contractelor de achiziţie/mixte de aeronave, aprobat prin decizia directorului general Tarom.

Aeronavele noi pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanţă maximă de 2.300 de mile nautice (4.259,6 km).

La acest moment, Tarom este singura companie din România care cuprinde în flotă aeronave tip Boeing 737-800 NG cu această configuraţie şi utilare premium: 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor şi multe alte facilităţi pentru confortul şi plăcerea pasagerilor noştri.

“Prin reînnoirea flotei, compania Tarom transmite un semnal vizibil, credibil şi puternic în piaţa de profil. Ne bucurăm foarte mult că în Anul Centenarului compania Tarom îşi recapătă aripile. Este o promisiune îndeplinită, atât pentru pasagerii noştri cât şi pentru angajaţii Tarom. Cu toţii avem nevoie să credem, din nou, că Tarom se poate reinventa şi poate recâştiga un loc onorabil pe piaţa de profil”, a declarat directorul general Tarom, Werner-Wilhelm Wolff.

Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei, după ce, în ultimii zece ani, compania a raportat pierderi în fiecare an.

În plus, pentru anul 2018, Tarom a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

”Din această sumă, peste 10% sunt fonduri destinate investiţiilor pe sectorul IT. Creşterea totală la capitolul investiţii este de 64,4%, faţă de bugetul companiei pentru anul 2017”, arată datele societăţii.

În 2016, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), iar societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

Comentarii