Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Tăriceanu: Populaţia îmbătrâneşte şi fondul de pensii de stat va avea multe presiuni

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că Pilonul II de pensii este un mecanism util, pentru că populaţia îmbătrâneşte, iar fondul de pensii de stat va avea foarte multe presiuni.

Share

Rl online 0 comentarii

17.05.2018 - 14:49

”Pilonul II este un mencanism util pentru generaţiile care urmează să iasă la pensie, ţinând cont de presiunile care vor exista asupra bugetului de pensii de stat. Populaţia îmbătrâneşte, numărul de pensionari va creşte, suntem cu un nivel destul de redus al forţei de muncă active, care contribuie la Fondul de Pensii. Deci fondul de pensii va avea foarte multe presiuni. Mă refer la fondul de pensii de stat. Fondul de pensii privat este supapa necesară, aş spune şi foarte utilă, pentru că aceia care ies la pensie să poată să sibă un venit complementar şi să aibă o bătrâneţe mai confortabilă”, a declarat Tăriceanu.

În ultimele luni au existat declaraţii ale guvernanţilor privind intenţia de a adopta un nou cadru legal privind fondurile de pensii, existând o dezbatere în spaţiul public pe tema intenţiei de a naţionaliza Pilonul II.

Comentarii

loading...