Foto: Arhivă

Tăriceanu: Nu sunt în favoarea pensiilor speciale

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, la Parlament, că el nu este în favoarea pensiilor speciale "în general".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

13.03.2018 - 17:05

Călin Popescu Tăriceanu a transmis acest punct de vedere după ce mai mulţi deputaţi şi senatori au iniţiat un proiect de lege care prevede indemnizaţii pentru limita de vârsta pentru mai mulţi aleşi locali.

Tăriceanu a precizat, marți, răspunzând la întrebarea unei jurnaliste, că "în general" nu este de acord cu pensiile speciale și că sistemul de contributivitate trebuie să prevaleze.

"Există categorii care, după părerea mea, au în mod justificat nevoie de pensii speciale cum e zona justiţiei. Nu sunt în favoarea pensiilor speciale în general. Cred că sistemul de contributivitate trebuie să fie cel care să prevaleze în general. Orice propunere legislativă este însoţită întotdeauna de o justificare, de o notă de fundamentare. Nu am citit încă proiectul de lege. Îl voi citi şi mă voi pronunţa atunci. De principiu, v-am spus care este părerea mea acum", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Comentarii

loading...
Loading...
loading...