16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialSylvie Vartan: Johnny Hallyday nu ar fi fost capabil să-şi dezmoştenească copiii...

Sylvie Vartan: Johnny Hallyday nu ar fi fost capabil să-şi dezmoştenească copiii ”de bună voie”

La două luni după moartea cântăreţului, primii săi doi copii, Laura Smet şi David Hallyday, au lansat o acţiune în justiţie pentru a contesta testamentul american al tatălui lor, ai cărui unici beneficiari sunt văduva sa Laeticia şi cele două fetiţe ale lor.

“Îmi vine greu să cred că bărbatul pe care l-am cunoscut, l-am iubit la nebunie, a putut să-şi rescrie istoria, să-şi renege sângele şi istoria dezmoştenindu-i şi neacordându-le dreptul moral (pentru operele sale) copiilor săi”, a declarat Sylvie Vartan într-un interviu pentru canalul de televiziune France 2.

“Este inimaginabilă violenţa şi renegarea de către un părinte. Nu cred că Johnny era capabil de aşa ceva”, a adăugat ea, afirmând că ea şi fiul lor David nu au discutat niciodată cu cântăreţul despre dispoziţiile sale testamentare.

Cântăreaţa a întărit acest lucru într-un interviu pentru cotidianul Le Figaro publicat duminică seară, afirmând că “Johnny pe care îl iubeam era generos şi sensibil”.

“Acest testament nu corespunde cu nimic cu omul descris astăzi. Nu pot gândi o singură secundă că a decis să-i dezmoştenească de bună voie”, a dat ea asigurări.

“Justiţia îşi va face treaba şi asta va fi. Nu pot decât să depun mărturie şi să vorbesc despre tristeţea mea”, a mai mărturisit Sylvie Vartan pe France 2, adăugând că David este “rănit” şi “supărat”.

Hallyday a avut patru copii: David, cel mai mare dintre aceştia, a cărui mamă este cântăreaţa Sylvie Vartan, Laura Smet, născută în urma relaţiei cu actriţa Nathalie Baye, şi Jade şi Joy, adoptate împreună cu ultima sa soţie, Laetitia.

Cei doi copii biologici ai săi au lansat acţiuni în justiţie pentru a contesta testamentul american al tatălui lor prin care acesta şi-a lăsat averea exclusiv văduvei sale, Laeticia, o procedură ce ar urma să dureze câteva luni. Ei au fost excluşi din succesiunea tatălui lor pentru că au beneficiat deja de “donaţii în trecut”, conform testamentului.

Referitor la aceste ”donaţii” în favoarea lui David şi Laura care ar justifica că nu au primit o parte din moştenirea tatălui lor, mama lui David se declară “calmă”.

“Ştiu povestea adevărată şi am probe, sunt calmă, nu vreau să cedez hemoragiei mediatice, nu este modul meu de a acţiona”, a declarat ea.

Contactat de AFP, avocatul Laeticiei Hallyday nu a comentat afirmaţiile artistei.

Patrimoniul lui Johnny Hallyday, legenda cântecului francez care a murit la 6 decembrie 2017 de cancer la plămâni, la 74 de ani, ar fi unul de mai multe zeci de milioane de euro, constând în proprietăţi, maşini de lux şi drepturi provenite din cel puţin 1.000 de cântece.

Procedura lansată de Laura Smet şi David Hallyday ar urma să dureze mai multe luni. O primă audiere a fost stabilită la 15 martie în faţa tribunalului din Nanterre, în apropiere de Paris.

Fostul producător al rockerului, Jean-Claude Camus, a declarat pentru postul belgo-luxemburghez RTL-TVI că “nu i se putea impune nimic” lui Johnny Hallyday.

“Am impresia că prezentăm o imagine greşită a lui Johny în prezent”, a spus Jean-Claude Camus. “Lui Johnny nu i se putea impune nimic în viaţă, nimic. Cu mulţi ani înainte să moară, când mă ocupam încă de cariera lui, într-o zi l-am întrebat: ‘Johnny, nu crezi că ar fi bine să faci o fundaţie pentru a-ţi gestiona imaginea dacă într-o zi ţi s-ar întâmpla ceva?’ ‘Nu vreau o fundaţie, Laeticia se va ocupa de asta’, a răspuns Johnny”, a spus Jean-Claude Camus.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă