16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialSute de oameni la racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei

Sute de oameni la racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei

Începând cu ora 18,00, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a început slujba de priveghere închinată Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi Sfântului Mare Mucenic Mercurie.

Duminică la ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei a fost adusă în România vineri de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de mitropolitul de Patra, Hrisostom.

Tot vineri, a sosit la Bucureşti Patriarhul Bartolomeu, însoţit de o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, înaltul ierarh urmând să participe duminică la slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale.

Patriarhul ecumenic va participa, împreună cu patriarhul BOR, Daniel, şi delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei la o slujbă de Te Deum în Catedrala Patriarhală.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă