Tudorel Toader

Surse: Ministrul Toader îi va cere președintelui Iohannis s-o demită pe Kovesi din fruntea DNA

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a decis să îi ceară șefului statului să o demită pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA, susțin surse citate de postul România TV.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.01.2018 - 19:43

Toader îi va transmite președintelui Klaus Iohannis că, în urma analizei raportului Inspecției Judiciare, a ajuns la concluzia că șefa DNA trebuie revocată din funcție.

Anul trecut, Toader anunța că va face o conferință de presă în ultimele zile ale lui decembrie pentru a-și clarifica poziția, dar nu a respectat acest termen.

Toader a declarat, vineri, că a luat o decizie în ceea ce o priveşte pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, decizie pe care urmează să o "formalizeze", în limitele competenţelor sale. El a ţinut să sublinieze că nu ministrul îl revocă pe procurorul şef al DNA, ci preşedintele, iar ministrul, "cel mult", propune. "De revocat, îl întrebaţi pe preşedinte", le-a spus Toader jurnaliştilor.

"Am spus public că am luat o decizie. Ştiţi bine că nu ministrul revocă, el cel mult propune. De revocat, îl întrebaţi pe preşedinte", a declarat ministrul Justiţiei, la ieşirea de la CSM, unde a participat la şedinţa de plen în care a fost aleasă noua conducere a instituţiei.

"Este o decizie pe care am luat-o, pe care urmează să o formalizez, în limitele competenţelor mele", a spus, vineri, ministrul Tudorel Toader.

Comentarii