Foto Arhiva

Sudan: Furtună de nisip peste capitala Khartoum. Mai multe zboruri au fost anulate

O furtună de nisip a învăluit joi capitala sudaneză într-o ceaţă groasă portocalie, forţând autorităţile să anuleze zboruri şi să închidă şcolile din Khartoum şi din oraşele învecinate, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2018 - 13:46

Mai multe zboruri interne şi internaţionale au fost anulate după ce o alertă a fost publicată înainte de răsăritul soarelui de către departamentul meteorologic, potrivit unui responsabil al aeroportului din Khartoum.

"De la ora 03.00 (05.00 GMT), niciun avion nu a aterizat sau decolat", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al aeroportului din Khartoum, Mohamed Mahdi.

"Din cauza vremii nefavorabile, estimăm că aeroportul va rămâne închis până la noi ordine", a adăugat el, precizând că două zboruri operate de companii aeriene sudaneze private care veneau de la Cairo şi Kuweit au fost redirecţionate spre Port Soudan.

Aceste furtuni de nisip, numite local "Houboub", sunt ceva obişnuit în Sudan, în special la Khartoum, dar ele trec în general în câteva ore.

Furtuna de joi ar urma însă să dureze mai mult timp, potrivit buletinului meteorologic, şi puţinii locuitori care se aventurează în exterior se plâng de o vizibilitate foarte scăzută.

Comentarii