Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suceava: Primăria anchetează TPL, după sistarea transportul public pe timpul ninsorii

Primăria Suceava a dispus o anchetă după ce, sâmbătă seara, transportul public local nu a mai funcţionat din dispoziţia directorului instituţiei, a declarat presei, luni, viceprimarul Lucian Harşovschi.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 14:40

Acesta a spus că Societatea de Transport Public Local (TPL) a scos de pe traseu autobuzele din cauza ninsorii, fără să anunţe conducerea municipalităţii, şi consideră că măsura a fost una exagerată, în condiţiile în care a nins doar o oră şi jumătate, iar pe bulevardele principale se putea circula.

"Am solicitat colegilor de la biroul de transport al primăriei să ceară o informare în scris de la TPL. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 16 ani. S-a circulat bine. Nu a nins nici trei zile şi nici cinci zile, ci o oră şi jumătate. Va trebui să facem o analiză amănunţită. Cred că a fost o măsură exagerată luată de cei de la TPL. S-a ţinut legătura cu şeful serviciului de ecologizare, care a spus că poate pune la dispoziţie o maşină de deszăpezire care să circule în faţa autobuzelor acolo unde nu se circulă. Cei de la TPL ne-au explicat telefonic că au adoptat această măsură pentru că era sâmbătă seara şi nu erau mulţi călători. Normal este ca sistemul de transport public să funcţioneze atunci când sucevenii îşi lasă maşinile acasă şi acolo unde sunt probleme, punctual, să intervenim'', a spus Harşovschi.

Pe de altă parte, directorul TPL, Darie Romaniuc, a spus că măsura a fost adoptată din cauza vremii nefavorabile, după ce două autobuze au derapat în zona blocului IRE din cartierul Obcini şi au avariat uşor două maşini parcate.

"Cele două autobuze erau echipate cu cauciucuri de iarnă şi nu aveau viteză în momentul producerii accidentelor. Numai că, din cauza zăpezii moi şi a gheţii formate, mergeau la vale fără niciun control, deşi frânele erau călcate până la podea. Mergeau ca săniile. A trebuit să oprim total circulaţia lor, pentru a nu se produce accidente mult mai grave, în care să punem în pericol nu doar şoferii şi călătorii acestora, dar şi alţi participanţi la trafic", a spus Romaniuc, citează AGERPRES.

Comentarii

loading...