17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Studiu. Peste o treime dintre familiile de români nu pot asigura hrana copiilor

În România, una din trei familii nu a reușit să-și cumpere toate alimentele necesare de când a început pandemia, anunță un studiu realizat de World Vision România, ale cărui rezultate au fost făcute publice marți, 13 aprilie 2021.

„Copiii din familiile sărace au și mai puțină mâncare pe masă în această perioadă. Peste 37% dintre părinţii din comunitățile vulnerabile din mediul rural nu au reușit să cumpere alimente sau au cumpărat doar o parte din cele necesare, iar 41% au fost nevoiţi să adopte strategii de reducere a cheltuielilor familiale, conform datelor colectate de World Vision anul trecut, în plină pandemie. Una dintre principalele cauze este că foarte mulți dintre părinţii din mediul rural (27%) au rămas fără locuri de muncă şi, implicit, fără venituri din cauza concedierii, a șomajului și imposibilităţii de a lucra cu ziua din cauza restricțiilor”, precizează un comunicat de presă difuzat de World Vision România.

Chiar și înainte de anul 2020, potrivit datelor colectate de World Vision, în peste 11% dintre gospodăriile de la țară copiii mâncau numai două mese pe zi. La nivelul întregului mediu rural, proporția acestora a crescut de la 5% în 2016 la 9% în 2018, ajungând la 11% în 2020.

„Această pondere urcă la 30% în cazul familiilor celor mai nevoiașe”, precizează World Vision România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă