27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialStudiu: O femeie din patru are probleme de sănătate mintală în timpul...

Studiu: O femeie din patru are probleme de sănătate mintală în timpul sarcinii

Oamenii de ştiinţă de la King’s College din Londra au realizat cercetarea pe 545 de femei gravide care au luat parte la consultaţiile prenatale în perioada noiembrie 2014 – iunie 2016.

În timpul examenelor medicale, personalul specializat le-a pus femeilor două întrebări privind starea lor psihică, o metodă care s-a dovedit extrem de eficientă în vederea identificării problemelor de sănătate mintală.

Rezultatele au fost surprinzătoare şi reflectă necesitatea includerii în cadrul consultaţiilor medicale a unor evaluări ale stării emoţionale a femeilor însărcinate.

Conform rezultatelor, una din patru gravide care au participat la cercetare manifesta probleme de sănătate mintală.

11% dintre femeile participante la studiu sufereau de depresie, 15% se confruntau cu stări de anxietate, 2% aveau tulburări de alimentaţie, iar 2% manifestau tulburări obsesiv-compulsive.

De asemenea, multe dintre gravide prezentau o combinaţie a mai multe dintre aceste probleme, menţionează sursa citată.

Studiul, condus de Louise Howard, profesoară în cadrul King’s College, a urmărit să contribuie la sensibilizarea comună cu privire la problemele de sănătate mintală cu care se confruntă femeile gravide şi să demonstreze cât de uşor pot fi acestea identificate şi tratate.

Abordarea acestor probleme pe parcursul perioadei de graviditate este importantă deoarece ”tulburările mintale din timpul sarcinii sunt asociate cu efecte negative pentru femei, sarcină, fetus, bebeluş, copil şi adolescent”, după cum se menţionează în cercetarea publicată în British Journal of Psychiatry.

”În practica clinică, personalul medical trebuie să identifice problemele mintale cu care s-ar putea confrunta o femeie gravidă, nu doar tulburările de dispoziţie care până recent au reprezentant principala preocupare”, a subliniat Howard.

”Femeile ar trebui întrebate despre starea lor emoţională de către un personal medical care manifestă obiectivitate şi susţinere, în timpul tuturor contactelor din timpul sarcinii şi după naştere”, a adăugat aceasta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă