13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialStudiu. Două treimi din populația Europei renunță la micul dejun

Studiu. Două treimi din populația Europei renunță la micul dejun

Statisticile arată că două treimi din populația Europei “sare” peste micul dejun cel puțin o dată pe săptămână, lipsindu-se, astfel, de nutrienții necesari pentru a funcționa optim încă de la primele ore ale zilei.

Conform unui studiu realizat în rândul adolescenților europeni, consumul de cereale este asociat obiceiulului de a lua micul dejun. Mai mult de atât, specialiștii care au analizat consumul de cereale integrale în alimentația de zi cu zi subliniază rolul acestui obicei alimentar în reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă, diabet zaharat de tip 2 și obezitate.

În acest context, compania Nestlé, unul dintre cei mai mari producători de alimente din lume, aduce pe piața din România o gamă extinsă de cereale pentru mic dejun.

“Noile cereale pentru mic dejun Nestlé HONEY CHEERIOS® BIO ORGANIC și Nestlé NESQUIK® BIO ORGANIC sunt preparate cu ingrediente din agricultură ecologică și oferă combinația potrivită de gust și beneficii nutriționale sub forma inelușelor crocante. Acestea din urmă nu conțin ulei de palmier, conservanți sau arome artificiale, ambele fiind potrivite în combinații nelimitate cu diferite tipuri de lapte, atât cald, cât și rece, pentru întreaga familie”, precizează un comunicat de presă.

Tot un produs nou este și noul baton Nestlé Corn Flakes fără gluten, care conține fulgi de porumb, are cu 30% mai puține zaharuri față de media produselor similare din piață și reprezintă o sursă de fibre.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă