Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cutremurul din 1977

Studiu: Bucureștiul este capitala europeană cea mai vulnerabilă în caz de cutremur

Dintre toate capitalele statelor membre ale Uniunii Europene, orașul București este cel mai vulnerabil în cazul unui cutremur, au avertizat, joi, reprezentanții companiei americane Motorola Solutions.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2018 - 23:28

Reprezentanții companiei americane Motorola Solutions, specializată în domeniul comunicațiilor, au subliniat joi, într-o conferință organizată la București, că România are nevoie să-și îmbunătățească dotarea tehnică specifică situațiilor de urgență.

Modernizarea dotării tehnice este necesară întrucât, dintre toate capitalele statelor membre UE,  Bucureștiul este orașul cel mai vulnerabil la un cutremur, a explicat Maria Nițoiu, director regional Motorola Solutions pentru România și Republica Moldova.

Vulnerabilitatea capitalei României este o consecință a apropierii sale geografice de zona seismică Vrancea.

"La cutremurul din 1977, România a avut pagube materiale de două miliarde de dolari, dintre care 1,4 miliarde în București. Din 1990 până în prezent am avut 44 de inundații, șapte furtuni, două cutremure. În 2006 am avut inundații extreme. Toate acestea au adus pagube directe de 3,5 miliarde de dolari", a explicat reprezentanta companiei americane.

În acest context, România și-a pus în funcțiune, începând din anul 2000, un sistem de "comunicații critice", care urmează a fi extins cu sprijinul companiei americane. Sistemul este operat de STS și este utilizat de serviciiile Ministerului de Interne (inclusiv Poliție și ISU), ale Ambulanței și ale MApN. Sistemul de comunicații critice al României este, deja, unul dintre cele mai dezvoltate din Europa, au explicat reprezentanții companiei Motorola Solutions.

Drept dovadă a importanței unui asemenea sistem, reprezentanții firmei americane au prezentat situația din septembrie 2017, când Statele Unite au fost lovite de uraganul Irma, cu o viteză de până la 295 de kilometri pe oră. La acel moment, singurul sistem de comunicații rămas operațional în zonele calamitate a fost sistemul strategic LMR (Land Mobile Radio), construit de Motorola Solutions.

Comentarii