Foto: Facebook UMF Cluj

Studenții mediciniști din România, pregătiți pentru Franța

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca le oferă studenților acces la platforma SIDES NG, pe care se pot pregăti pentru rezidenţiatul francez.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

14.12.2020 - 00:14

UMF Cluj a semnat contractul de parteneriat cu UNESS International - Universitatea Digitală a Sănătăţii şi a Sportului din Franţa, pentru accesul la platforma educaţională digitală franceză SIDES NG, ce le permite studenţilor şi absolvenţilor francofoni să se pregătească pentru ECN - examenul naţional de internat (echivalentul examenului de rezidenţiat în Franţa), informează instituția de învățământ superior din România, printr-un comunicat de presă.

"În urma acestui parteneriat, studenţii francofoni din cadrul UMF Iuliu Haţieganu vor beneficia de accesul la platforma digitală SIDES dedicată diseminării, îmbunătăţirii şi monitorizării individuale a cunoştinţelor medicale dobândite, aceasta fiind de un real folos pentru studenţii francezi, dar şi români, care doresc să îşi îmbunătăţească performanţele în vederea susţinerii examenului ECN", a declarat prof. dr. Daniel Mureşan, prorector responsabil cu Dezvoltarea Academică şi Administraţia Universitară în cadrul UMF "Iuliu Haţieganu", citat în comunicat.

 

Rezidențiatul francez

Pentru studenţii liniei de studiu în limba franceză, angajarea lor în Franţa, după absolvirea Facultăţii de Medicină, este condiţionată de participarea la examenul naţional de internat - ECN (Examen Classant National).

"Acest examen constituie un punct de răscruce în cariera lor profesională, dar reprezintă şi un element esenţial de evaluare a modului în care i-am format.", a mai precizat prof. dr. Daniel Mureşan. Examenul ECN este diferit de concursul nostru de rezidenţiat, atât prin modul în care decurge (întrebări cu răspunsuri multiple, dosare clinice progresive, cazuri simulate, lecturi critice de articol - totul în format digital), cât şi prin modul în care este pregătit. Încă din anii studenţiei, studenţii francezi au acces la o bază de date de întrebări, la dosare clinice progresive şi la simulări de examen pe o platformă electronică care le este accesibilă online.

Prin obţinerea acordului UNESS International pentru accesarea ecosistemului educaţional digital SIDES NG, destinat învăţării şi formării cunoştinţelor în domeniul sănătăţii, absolvenţii ciclului de licenţă vor avea acces la Banca Naţională de Pregătire, care le permite să se instruiască într-un mediu identic cu ECN.

“Această bancă, care este actualizată în permanenţă, conţine acum aproape 80.000 de întrebări izolate şi 3.900 de dosare progresive concepute de către facultăţile franceze”, se mai arată în comunicatul UMF.

Comentarii