Strategia de digitalizare a Educației, în dezbatere

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat în consultare publică Strategia de Digitalizare a Educației din România 2021-2027- SMART-Edu.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2020 - 00:47

La finalizarea strategiei SMART-Edu au contribuit peste 1.200 de persoane, 72 de experți, 24 de organizații din societatea civilă și 18 companii cu relevanță în domeniul digitalizării, informează MEC, printr-un comunicat remis „România liberă”.

„De asemenea, au fost organizate opt dezbateri în cadrul grupurilor de lucru, pe domeniile de consultare identificate, fiind primite 574 de propuneri în perioada de consultare online”, precizează ministerul de resort.

 

Țintele strategiei

Țintele pe care strategia le propune sunt:

- 90% din populația României să fie alfabetizată digital;

- formarea a 82% din populația cu vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani pentru meserii emergente, în vederea inserției cu succes pe piața muncii;

- dotarea tuturor unităților de învățământ din România cu infrastructură și resurse tehnologice adaptate schimbărilor permanente.

Strategia de digitalizare a educației din România 2021-2027 - SMART-Edu este disponibilă spre consultare până în data de 15 februarie 2021 pe edu.ro și pe site-ul dedicat, smart.edu.ro/home/strategie.

Începând de astăzi, va fi publicat și un instrument de colectare a observațiilor pe smart.edu.ro.

„Dacă până acum nu a existat o Strategie de Digitalizare a Educației în România, acum există și vă invităm să ne fiți în continuare alături în acest demers. Așadar, Ministerul Educației și Cercetării supune atenției dumneavoastră Strategia de Digitalizare, pe care astăzi o lansăm spre consultare publică, pentru ca toți cei care au răspuns apelului nostru să-și recunoască propria contribuție, să transmită completările pe care le consideră necesare, pentru a fi siguri că nu s-a omis nimic important”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie.

„Am coordonat un proces atipic, în sensul în care acesta a fost încă din primul moment deschis către întreaga societate și în mod deosebit către profesioniști, iar ritmul a fost unul impus de nevoia de recuperare urgentă a decalajului”, a declarat Jean Badea, subsecretar de stat în MEC.

Comentarii