38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialStatistică îngrijorătoare: crește numărul accidentelor de circulație provocate cu intenție!

Statistică îngrijorătoare: crește numărul accidentelor de circulație provocate cu intenție!

Acestea sunt concluziile unui avertisment public al Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie, care atrage atenţia fenomenului ce ia amploare pe arterele rutiere din România.

„Lipsa de eficienţă în supravegherea traficului şi în aplicarea sancţiunilor a făcut posibil ca mulţi conducători auto să îşi permită să efectueze manevre cu risc potenţial de accident, fără a avea capacitatea de a anticipa posibilele consecinţe. În spatele volanului, pe fondul carenţelor în educaţie, a frustrărilor sau a altor aspecte de vulnerabilitate psiho-emoţională, comportamentul şoferilor devine din ce în ce mai agresiv şi în conflict cu norma rutieră, graniţa între culpă şi intenţie, ca forme de vinovăţie, devenind nesemnificativă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie.

Potrivit preşedintelului AVAC, Cătălin Codescu, acest tip de comportament va fi tot mai greu de ţinut sub control fără măsuri urgente de creştere a eficienţei legii.

” (…) este important ca, în dosarele penale deschise pentru evenimentele petrecute în ultima perioadă, organele de urmărire penală să desfăşoare activităţi cu celebritate şi profesionalism, astfel încât judecătorii să se poată pronunţa cât mai rapid, în baza unui material probator consistent. Infracţiunile săvârşite împotriva fiinţei umane trebuie tratate cu mare responsabilitate întrucât într-un stat de drept, fiinţa umană reprezintă valoarea supremă”, apreciază reprezentanţii Asociaţiei,

Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie desfăşoară în această perioadă o campanie de informare pentru creşterea gradului de responsabilitate în trafic, tema lunii August fiind chiar „fiinţa umană”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă