29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSocialStarea fetiței ce a suferit un transplant hepatic la Fundeni este critică

Starea fetiței ce a suferit un transplant hepatic la Fundeni este critică

Starea fetiței transplantate hepatic la Institutul Clinic Fundeni este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă, informează instituţia medicală, luni, într-un comunicat de presă.

„După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiţei este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă”, afirmă sursa citată, conform agerpres.ro.

Starea fetiței ce a fost supusă unui transplant hepatic este critică acum, deși s-a acordat o atenție sporită acestei operații

Transplantul hepatic a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Fetița de 5 ani fusese operată cu succes în data de 30 aprilie 2022

Fetița de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson și insuficiență hepatită a fost operată sâmbătă seară(30 aprilie 2022), la Institutul Fundeni din București, a transmis Ministerul Sănătății.

Micuța a primit ficatul de la un adolescent de 17 ani. Întreaga operație a durat aproape 5 ore, iar starea sa este acum stabilă. Ea rămâne deocamdată, internată în secția de Terapie Intensivă, sub supravegherea medicilor.

Intervenția chirurgicală a început ieri după-amiază și a fost posibilă cu participarea a două echipe de medici de la Institutul Fundeni și Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, care au luptat contracronometru pentru a salva viața fetiței, timp în care părinții au așteptat pe holul spitalului cu sufletul la gură.

Din cauza afecțiunii genetice, fetița ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...

Numărul ucrainenilor care intră în România, din nou în creștere. Peste 12.900, ieri

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că ieri, prin punctele de frontieră, au intrat în România 108.013 persoane, dintre care 12.908 de...

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă