16.8 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăSocialPrefectul a decis că starea de alertă în sectorul 1 nu se...

Prefectul a decis că starea de alertă în sectorul 1 nu se prelungește

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat luni că starea de alertă pe raza Sectorului 1 nu a fost prelungită.

Decizia a fost luată în baza informaţiilor primite de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, având în vedere că situaţia salubrităţii în teren este una bună.

„În urma informaţiilor pe care le-am primit de la Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, situaţia din teren arată că situaţia salubrizării în Sectorul 1 este în acest moment bună şi nu se impune prelungirea stării de alertă. În acelaşi timp am avut şi o discuţie cu Primăria Sectorului 1 şi cu Romprest şi urmează ca în două zile să prezinte împreună un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung”, a precizat el, pentru presă.

Potrivit lui Alin Stoica, Romprest a dat asigurări că are capacitatea necesară de a-şi continua activitatea. Prefectul a menţionat că situaţia va fi monitorizată de către DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, care vor lua măsuri în cazul în care în care „lucrurile se vor înrăutăţi”.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a aprobat, duminică, ca starea de alertă pe raza sectorului să fie prelungită pentru o durată de 15 zile, iar hotărârea a fost trimisă prefectului Capitalei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă