Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un asemenea caz a fost reclamat de Ministerul Apărării Naționale (Foto: MApN)

Stare de urgență. Site-urile care publică știri false despre epidemie pot fi închise

Starea de urgență, intrată în vigoare în România începând de astăzi, 16 martie, aduce limitări și libertății de exprimare.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2020 - 20:41

Intrarea în vigoare a stării de urgență are impact și asupra mass-media, inclusiv asupra instituțiilor care difuzează informații prin site-urile de internet.

"Starea de urgență aduce și restricții libertății de exprimare. Decidentul în acest caz este ANCOM, iar executanții - furnzorii de conținut, serviciile de găzduire și ISP-iștii. Nu știm cum va decide ANCOM ce e informație falsă și ce nu", explică, într-un mesaj postat pe Facebook, Ioana Avădani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent.

ANCOM este Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Un caz de fake - news fusese reclamat, la sfârșitul săptămânii trecute, de Ministerul Apărării Naționale, care semnala faptul că pe un site este difuzată informația falsă conform căreia "mașini ale Armatei, din toată țara, vin spre Capitală". 

 

Comentarii