Foto Arhiva

Stare de alertă în spitale: Criză de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină

Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti se confruntă în această perioadă cu o criză de sânge având în vedere scăderea numărului de donatori din cauza vremii nefavorabile, a declarat joi pentru Agerpres, directorul instituţiei medicale, Doina Goşa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 14:19

"Noi, de regulă, stăm destul de prost cu sângele şi pe vremea asta numărul donatorilor a scăzut. (...) Se poate vorbi de o criză, de o îngreunare a aprovizionării spitalelor cu sânge din cauza scăderii numărului de donatori. Acesta este adevărul. Noi marţi am avut o scădere a numărului de donatori cam cu 40% ceea ce înseamnă foarte mult. Pe de altă parte ne deplasăm greu spre centrele din jur. Ca să putem să facem faţă cererii spitalelor luăm şi de la centrele din jurul Bucureştiului. Având în vedere faptul că vremea este aşa cum este.... Ne bazăm doar pe centrul Bucureşti, care şi el este vulnerabil", a spus Goşa.

Ea a afirmat că într-o zi normală se prezintă la Centrul de transfuzii între 200 şi 250 de donatori, iar în ultimele zile numărul acestora a scăzut la 130.

"Într-o zi normală se prezintă la Centru în jur de 200 - 250 maxim de persoane, numai că dintre ei mai sunt triaţi, rămân cam 200. Ca să putem să asigurăm confortul spitalelor ar trebui să avem 400 de donatori pe zi. Marţi, de exemplu, au intrat 130", a arătat aceasta.


 

Comentarii