Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Spitalul "Sf. Maria": Pacientul cu transplant pulmonar are o evoluţie favorabilă

Pacientul care a fost supus săptămâna trecută unui transplant pulmonar la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Capitală se simte bine, având o evoluţie favorabilă, informează miercuri unitatea medicală, într-un comunicat transmis presei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2018 - 12:13

"La o săptămână de la intervenţie, prima de acest tip din România, pacientul are o evoluţie favorabilă. Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la şase ore de la intervenţie, iar cele patru drenuri toracice au fost extrase pe rând de echipa medicală, în timpul acestei săptămâni", precizează reprezentanţii spitalului.

Conform procedurilor, bărbatul se află în continuare pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, într-o rezervă, unde face exerciţii pentru mobilitate.

De asemenea, el face şi exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie şi este monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic "Sfânta Maria".

Săptămâna trecută, a fost realizat un transplant pulmonar la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria' din Bucureşti.

''Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, la ora 1,30, în data de 18 aprilie", precizau reprezentanţii spitalului.

Pacientul care a fost supus intervenţiei se afla de un an pe lista de aşteptare a Spitalului Clinic "Sfânta Maria".

Comentarii

loading...