Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, neurochirurgi germani efectuează operații pe creier

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava va beneficia de expertiza a doi specialişti germani care vor executa intervenţii neurochirurgicale pe creier, începând din luna iunie, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, managerul unităţii medicale, economist Vasile Rîmbu.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 28.03.2018 - 17:33

El a spus că SJU Suceava dispune de un sistem de neuronavigaţie de ultimă generaţie care este utilizat la efectuarea de intervenţii chirurgicale pe creier, urmând să fie folosit de echipe mixte formate din medici suceveni şi germani.

Potrivit lui Rîmbu, în baza colaborării existente între SJU Suceava şi Centrul de Epileptologie din Bochum, vor ajunge la unitatea medicală suceveană doi profesori universitari, un epileptolog şi un neurochirurg.

Şeful Secţiei de Neurochirurgie a SJU Suceava, medicul Anatolii Buzdugan, a spus că sistemul de neuronavigaţie a fost pus în funcţiune în urmă cu câteva luni şi a fost folosit la 12 intervenţii.

Totodată, Buzdugan a menţionat că sistemul de neuronavigaţie va fi completat cu un microscop, astfel încât precizia intervenţiei să fie mult mai mare.

Sistemul de neuronavigaţie a costat 500.000 de euro, iar finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava.

''Parteneriatul cu medicii germani este un mare câştig. Vor veni medici de la Bochum să opereze la noi, dar avem discuţii şi cu medici din Augsburg şi Gunzburg. Vreau să-i felicit pe medicii noştri pentru iniţativă", a spus preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, care a asistat la o demonstraţie efectuată de şeful Secţiei de Neurochirurgie pentru a vedea cum funcţionează aparatul, potrivit AGERPRES.

Comentarii