Foto Arhiva

Spitalul Floreasca are o nouă clădire. Investiţia se ridică la 13 milioane de lei

Un nou corp de clădire care facilitează accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor, separat de procesul medical, a fost inaugurat, miercuri, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2018 - 15:54

Clădirea are o suprafaţă de aproximativ 1200 mp şi are în componenţă sălile pentru aparţinători şi vizitatori.

„Accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor la toate etajele spitalului se face prin două lifturi, cu o capacitate maximă de 18 persoane fiecare. De asemenea, a fost amenajată o scară de incendiu prin care poate fi făcută, în caz de calamitate, evacuarea pacienţilor. Acest corp de clădire a fost proiectat pentru a putea să funcţioneze, în caz de nevoie, separat de restul spitalului, având propriile reţele de utilităţi”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1 (PS1), remis miercuri.

Prin realizarea acestei clădiri, spun reprezentanţii PS1, s-a reglementat şi problema aprovizionării spitalului cu materiale necesare funcţionării, prin montarea unui lift special. Lucrările au început în urmă cu un an, iar valoarea totală a investiţiei, de 13 milioane de lei, a fost suportată integral din bugetul Primăriei Sectorului 1.

„La inaugurarea noului corp de clădire au participat managerul spitalului, Mihai Vasilescu, şi şefii de secţie ai unităţii medicale. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii corpului medical i-au prezentat edilului sectorului 1 principalele nevoi ale Spitalului Floreasca: amenajarea unui amfiteatru, întrucât spitalul trebuie să fie dotat şi cu un spaţiu de învăţare, precum şi construirea unei pasarele de legătură între corpurile clădirii, destinată secţiei de arşi. Conducerea unităţii medicale s-a angajat să colaboreze cu reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 pentru a stabili destinaţia viitoare a Spitalului Floreasca”, se mai arată în comunicat.

Comentarii