Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Sorina Pintea i-a asigurat pe medicii de famile că îi va susţine

Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit, marţi, cu echipa de conducere a Societăţii Naţionale de Medicină de Familie pentru a discuta mai multe probleme legate de modificarea protocoalelor de prescriere pentru anumitor medicamente, dar şi despre debirocratizarea sistemului.

Share

Rl online 0 comentarii

15.05.2018 - 15:27

„S-au discutat mai multe teme de interes pentru medicina de familie, inclusiv despre modificarea protocoalelor de prescriere a anumitor medicamente în vederea asigurării tratamentului pentru pacienţii cronici, dar şi măsuri de debirocratizare a activităţii în cabinetul medicului de familie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

Totodată, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a asigurat pe medicii de familie că îi va susţine în debirocratizarea sistemului.

„Ministrul Sănătăţii a subliniat rolul şi importanţa asistenţei medicale primare în sistemul de sănătate şi a asigurat medicii de familie de susţinerea sa pentru debirocratizarea sistemului şi asigurarea accesului mai facil al pacienţilor la medicamente”, se anunţă pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Dincolo de probleme dezbătute cu ministrul Sănătăţii, medicii de familie se confruntă de aproximativ o săptămână cu nefuncţionalitatea sistemului informativ pentru cardul de sănătate.

Aproximativ 20 de medici de la Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov au pichetat, vineri, sediul CNAS, fiind nemulţumiţi de blocajul din sistemul informatic şi nu pot eleibera reţete pacienţilor.

Conform regulamentului, serviciile sunt validate în sistem în termen de 72 de ore de la eliberare, iar dacă procedura nu este îndeplinită, medicii nu primesc bani de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) a anunţat că a luat măsuri pentru a remedia problemele apărute în funcţionare Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), precizând că activităţile care au fost făcute offline în sistemul informativ vor putea fi transmise până la termenul de raportare a activităţilor din luna mai.

Comentarii

loading...