12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialSorina Pintea anunță crearea a 92 de registre naţionale la nivelul sistemului...

Sorina Pintea anunță crearea a 92 de registre naţionale la nivelul sistemului de sănătate

“Este obligatoriu ca la nivelul societăţii să existe aceste registre şi pot să vă spun că tot discutam despre ele, dar în sfârşit le-am definit, le-am legiferat. În Ordonanţa de Urgenţă 8 publicată pe 1 martie definim registrele naţionale. Aceste registre naţionale le-am şi identificat.

Sunt 92 de registre pe care le vom crea la nivelul sistemului de sănătate, pentru că sporadic diversele societăţi profesionale aveau registrele lor, dar vom face nişte registre unitare, 92 de registre, le vom implementa cu ajutorul fondurilor europene, avem şi filele de proiect în acest moment. (…) Dacă mă întrebaţi pe mine, părerea mea personală este că nu a vrut nimeni să le facă pentru că date există la Şcoala Naţională de Sănătate Publică acolo unde se validează cazurile”, a afirmat Sorina Pintea, prezentă la o conferinţă despre mastocitoză.

Ea a afirmat că datele vor fi colectate de la toate instituţiile abilitate care le deţin.

“(…) Este bine că le-am definit (n.r. – registrele) şi acum putem colecta date de la toate instituţiile abilitate care deţin acest tip de date”, a spus ministrul.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, a spus că îşi doreşte ca în acest an să fie creat Registrul pacientului bolnav de mastocitoză.

“Domnul doctor Bumbea a reuşit anul trecut să includă pacienţii depistaţi, diagnosticaţi şi pe care îi tratează în Registrul european de mastocitoză. Ne dorim ca anul acesta să creăm în România Registrul pacientului bolnav de mostocitoză”, a spus managerul, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă